21 Mart 2013 Perşembe

Plajda harika görün

Beklediğin tatile çıktın, ama gel gelelim, kendini plajın en güzel kızı gibi hissetmiyorsun! Öyleyse, harika görünmenin yollarını dene.

Başına bir şapka
Saçların sonra korkunç görünüyor diye denize girmiyorsan, neden bir şapka takarak bu sorunu çözmüyorsun? `Şapka bana yakışmıyor` deme, çeşit çeşit modellerin içinden eminim biri senin içindir.



 
Gözüne bir gözlük
Eğer daha güzel görünmek için plajda makyaj yapanlardansan, sıcaktan makyajının akması ihtimaline karşı önlemini al. Sudan etkilenmeyen kalıcı makyaj malzemeleri kullan ki, güzel olmak isterken rezil olmayasın. Aslında yaz aylarında, hele de plajda makyaj yapmak hiç de mantıklı değil. Sıcaklarda cildin makyajı kusabilir ve rahatsızlık hissi verebilir. Sen iyisi mi, dikkatleri çekmek için makyaj yerine hoş bir güneş gözlüğü takmayı dene.



 

Ayaklarına oje
Evde kendi kendine 15 dakikada uygulayacağın bir pedikür ile, plajda gönül rahatlığınca gezebilirsin. Önce, ayaklarını ılık sabunlu suya daldır ve beş dakika bekle. Sonra, tırnak çevrendeki derileri tırnak çubuğu ile geriye doğru it. Ardından, tırnaklarını kes ve istediğin şekilde törpüle. Ayak törpüsü ile topuklarındaki ve ayak altındaki ölü derileri törpüledikten sonra, ayaklarını yıka ve güzelce kurula. Ardından, nemlendirici bir losyon sür. İşte şimdi parmakların ojeye hazır. Taban olarak önce bir kat parlatıcı oje uygula. Kuruduktan sonra, kırmızı ya da pembe gibi parlak renkte bir oje sür. Plaja varana kadar ojenin sapasağlam kalması için çabuk kuruyan ve kalıcı bir oje tercih etmeyi unutma.


Altına bir havlu
Daha zayıf görünmek mi istiyorsun? O halde, plajda üzerine uzanmak için seçeceğin havlunun, büyük, koyu renk ya da çizgili olmasına dikkat et. Bu, seni olduğundan çok zayıf gösterecektir.


Beline şık bir pareo
Kimse mükemmel değil. Yalnız senin değil, her güzelin bir kusuru var! Eğer, fiziksel özelliklerini kafana taktığın için bikini ve mayo ile gezmek seni endişelendiriyorsa, olayı denize girmemeye kadar götürmen çok yanlış. Bir pareo, kurtarıcın olabilir.


Kendine biraz güven
İster 36 beden ol, ister 40, mükemmel hissetmenin yolu, kendine güvenmekten geçiyor. Bunu başaramıyorsan, kendini iyi hissedebileceğin farklı yöntemler dene. Örneğin sere serpe yayılmak yerine, bir şezlongun üzerinde oturmayı tercih et. Denize girmeye çekiniyorsan, kendine yüksek belli bir bikini ya da şort bikini al. Ve en önemlisi en dikkat çekici şeyin yüzdeki bir tebessüm olduğunu unutma:)


Bunlara dikkat!
Unutma, plajda kendini mükemmel hissetmenin birinci kuralı, sağlıklı olmaktır. O yüzden bu ayrıntıları asla atlama.
* Sakın, "fırsat bu fırsat, bronzlaşabildiğim kadar bronzlaşayım" diye düşünüp koruyucunu sürmeden güneşe çıkma. Bir günlük keyfin, güneş yanıkları yüzünden zehir olmasın sonra.
* Dalmayı kim sevmez, ama kulaklara dikkat! Vazelinli veya gliserinle yağlanmış pamuk tıkaçlar kulaklarına su kaçmasını ya da bakımı iyi yapılmamış havuzlardan dış kulak enfeksiyonu kapmanı engeller.
* İyi dezenfekte edilmeyen havuz ve lağımlarla kirletilen denizlerden gelen hepatit A tehlikesine karşı aşı olmak, iyi bir tedbir olacaktır.
* Sinüzit ve nezle iken havuz veya denize girmemekte yarar var.
* Hem cilt hem de vajinal mantarlar, yaz ayları boyunca sağlığını tehdit edebilir. Bu yüzden önlem almak şart. Islak mayo ile kalmak, vajina içersinde var olan mantarların harekete geçmesini sağlar.
* Sudan çıkınca mutlaka mayonu değiştir! Havuz kenarındaki ıslak zeminden ya da kumdan, cilt, ayak mantarı bulaşabilir.
*Terlikle dolaşmakta fayda var! Havuz, deniz ve duştan sonra iyice kurulanmak, mantar oluşumunu engeller.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder